Interflex kwaliteitsproducten. Buitengewoon goed!

Coating en impregneren

Bij de aanschaf van een blokhut komen ook opties zoals kleurkeuze en behandeling van je blokhut aan bod. Zo kan je kiezen uit een divers kleurenpallet en zijn verschillende opties mogelijk voor het optimale beschermen van je blokhut.

Het impregneren van een blokhut

Impregneren is een voorbehandeling om je blokhut te beschermen. Hiermee wordt de blokhut beschermt tegen schimmels, insecten en blauwhout. Weersinvloeden zoals zon en regen vallen hier buiten. Ons advies is dan ook om je blokhut binnen circa 1 à 2 maanden na montage alsnog te behandelen. Nog een laag na montage beschermt de blokhut zelfs voor 4 à 5 jaar!

De coating van een blokhut

Jouw Interflex blokhut kan gecoat worden in 10 verschillende RAL kleuren. Hierbij heb je de keus tussen exterieur coaten of compleet coaten. Deze behandeling is voldoende voor een bescherming van 2-3 jaar van jouw blokhut.

Interflex producten kunnen zowel exterieur als compleet behandeld worden met onze Remmers induline DW-610.

Exterieur gecoat

Bij een exterieure coating worden de wanden van het product voorzien van een 2-laagse behandeling aan de buitenzijde. Bij een luifel worden de zichtbare binnenwanden ook voorzien van coating.

Compleet gecoat

Hier worden zowel de binnen- als de buitenzijden van de wanden gecoat, maar daarnaast ook de dakbalken, dakplanken en de ramen & deuren.

Hoofdkleuren

In ons assortiment zitten 10 standaard kleuren om de wanden van onze blokhutten te coaten, ook wel hoofdkleuren genoemd. Hieronder een overzicht van al ons RAL-kleuren als hoofdkleur:

Secundaire kleuren

De kleur voor ramen en deuren van de blokhut noemen we secundaire kleuren. Hier hebben we 7 standaard RAL-kleuren voor. Dat zijn eerder genoemde kleuren, maar dan degene met een cirkel eromheen in bovenstaande afbeelding. Naast de ramen en deuren, kunnen natuurlijk ook de luifelpalen, schoren, gevellijsten, boeidelen en hekwerk gecoat worden in deze kleuren.

Kwaliteitsproduct

De gebruikte coating, Remmers Induline DW-610 is, net als onze blokhutten en tuinhuizen, een absoluut kwaliteitsproduct. Naast dat het de blokhut voorziet van een van de 10 RAL kleuren, biedt het ook bescherming tegen Uv-straling, is het water en vuilwerend en heeft het een isolerende werking op de blokhut. Doordat het op waterbasis geproduceerd wordt, is het ook nog eens milieubewust en voorzien van een Blauwe Engel-keurmerk.